26 februari 2009

Vampire kisses


Ellen Screiber är författaren till populära Vampire kisses. Hon har valt att skapa berättelsen i två olika format så kan vi som läsare välja vilket som passar oss bäst. Gillar du att läsa berättelsen som bok finns det, och gillar du att läsa den som mangaserie finns även det.

I Vampire kisses möter vi Raven, tjejen som alltid har drömt om att bli vampyr. Eftersom det varit en dröm för henne så länge känns det otroligt att drömmen snart kan komma att gå i uppfyllelse... Till den lilla staden Dullsville flyttar nämligen en ny familj. De flyttar in i en spöklik villa högst upp på Benson Hill. Rykten börjar gå i Dullsville när ingen ser familjen gå utanför dörren före mörkret lagt sig runt omkring.

Alexander heter killen som tillhör den nya familjen och Raven faller för honom direkt. Hon blir förälskad i hans mörka, drömmande och sorgsna ögon. Det enda som är jobbigt är att de bara kan ses när det är mörkt. Fast Raven väntar gärna på Alexander, han är ju hennes dröm.

En kväll har Alexander bjudit Raven på picknick. Han har valt att ha picknicken på kyrkogården. Perfekt! tycker Raven.

Alexander, liksom alla vampyrer, är känslig för dofter och speciellt för en doft. Färskt blod! Det är någon eller något på kyrkogården som inte stämmer. Han ber Raven gå ifrån kyrkogården eftersom han inte vill att hon ska råka illa ut. Raven lämnar kyrkogården...nästan. Hon vänder om för att hitta Alexander igen. I mörkret och dimman går hon vilse. Längre fram skymtar hon konturen av en kropp. Det ser ut att vara hennes mörke prins, men ut ur dimman kommer någon helt annan och Raven får fly för sitt liv.

/Åsa

Inga kommentarer: