19 mars 2010

Karate, taekwondo och andra kampsporter!

Taekwondo, karate och andra kampsporter har dykt upp i flera böcker jag läst på sistone. Det är lite kul, för man får faktiskt frågan ibland och bara för ett par år sen fanns det i princip ingenting. Men nu finns det som sagt, Taekwando är inte på låtsas av Lise Blomquist, Maktens sju hjul, (Karateklubben 1) av Dawn Barnes, Den stulna skatten ( Tangshan tigers 1) av Dan Lee och för att nämna några.

Taekwondo är inte på låtsas är den mest lättlästa av dessa, och har delvis samma huvudpersoner som de tidigare om taekwondoklubben (Taekwondo är tuffast och Taekwando hjälper inte mot spöken). Mest handlar det om Tommy som tycker att det ska bli kul med riktig kampträning, men som är lite orolig. Han har ju så lätt att bli riktigt arg...




Maktens sju hjul är en bok med både text och serierutor, lite i mangastil. Ganska lättläst, och ganska bra. Om Max som inte tror sina öron när han får veta att han ska få vara med i Karateklubben, han som inte ens är särskilt bra på karate! Vad har snart får veta är att Karateklubben inte bara tränar extra i dojon (träningslokalen), utan med hjälp av magi ger sig av för att rädda världen!




Den stulna skatten är den bästa boken av dessa tre tycker jag. Den var riktigt spännande! Den handlar om Matt, som börjar en ny skola i Peking, en riktigt bra skola, med ett känt kampsportlag. De ska, som brukligt, tävla mot en annan skola i olika kampsporter, och Matt lyckas bli uttagen till laget! Vandringspriset i tävlingen är en kopia av ett känd värdefull jadeskiva, som finns på ett museum i staden. En natt görs ett inbrott på muséet, larmet går, men det visar sig att tjuvarna bara stjäl några vykort och lite mynt. Men är det inte något mystiskt med jadeskivan?? Läs mer om Den stulna skatten här och här! (Fortsättningen heter Den gyllene nyckeln)



Svart bälte av Kerstin Lundberg Hahn har jag inte läst än, men andra har gjort det! Läs mer här!

/Annci


Inga kommentarer: