25 mars 2010

Min första världssensation

Abbe har sommarlov och är i Istermyrträsk hos sin mormor och morfar. Det är byn som Gud glömde, tycker Abbe och hennes mamma. Abbe och hennes kompisar Nadja och Antón har tråkigt och regnet öser ner. De sitter i biblioteket och kollar igenom Guinness rekordbok när Abbe får sin idé. Det behövs en sensation! Ett världsrekord som hamnar i Guinness rekordbok!

Abbe, Nadja och Antón gör en lista över alla världsrekord som de kan tänkas klara av. t. ex. hur många sugrör får plats i munnen? Hur många tändstickor får plats i näsborrarna, hur många mums-mums kan man äta på 3 minuter? Rekordförsöken börjar och det är kanske inte alltid så lätt som det ser ut i Guinness rekordbok. Det är inte heller så kul när Christoffer och hans gäng är taskiga och förstör. Men Abbe kommer till slut på ett världsrekord som kommer slå alla rekord. Om hela byn hjälper till. Fast Istermyrträsk är ju byn som Gud glömde och det gör det hela lite svårare…


Historien om världssensationensrekordförsöket berättas av Abbe som ligger på en lyxkryssare någonstans på ett hav och spelar in sin berättelse på mobilen. Hon berättar mycket om sin mamma och sin bonuspappa Roger, om hennes mormor och morfar, om alla arga gubbar i byn och om massa annat. Det är svårt att tro att det är en by där inget kul händer. Kanske styr man själv vad som händer?

/Åsa



1 kommentar:

Annika sa...

Boken finns inte att låna på bibblan än, men snart så! :)