24 november 2010

Revolt av Suzanne Collins

Efterlängtad! Sista delen i Hungerspelstrilogin heter Revolt och det känns som jag väntat i en evighet på att få veta hur det går för Katniss!

Eftersom det är tredje och sista delen i serien är det lite svårt att berätta om handlingen utan att avslöja för mycket....men upproret har startat. De revolterande behöver en samlande kraft; en hjälte och förebild som kan ena de revolterande distrikten i kampen mot Huvudstaden. Man sätter sina förhoppningar till Katniss, men hon är motvillig. Peeta är fånge i huvudstaden och Katniss förstår att om hon blir symbol för revolten kommer det att få katastrofala följder för Peeta.
Katniss utnyttjas av allt och alla och slits dessutom mellan kärleken till Peeta och kärleken till Gale. Ingenting i Revolt är svart eller vitt. Alla har dolda motiv och det är långt ifrån självklart vilka som är onda och goda i kampen om makten över Panem.
Eftersom ettan och tvåan i serien var så bra, var det lite nervöst att ge sig på avslutningen. Det finns ju risk att det blir pannkaka av alltihop. Men icke! Mörkare och våldsammare än sina föregångare, men minst lika bra! Och slutet är riktigt riktigt bra!
Har du inte läst Hungerspelstrilogin så har du verkligen något att se fram emot! Garanterad sträckläsning! Perfekt julläsning!
/Annika

2 kommentarer:

Lotta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jennie Elmén sa...

Grattis, jag har precis gett er en cherry on top award! se:http://superbrabok.blogspot.com/2010/11/tackar.html