31 mars 2011

Fallen ängel av Becca FitzpatrickNora går i gymnasiet och på en biologilektion berättar hennes lärare att de ska byta platser inför ett grupparbete. Motvilligt flyttar sig Nora från platsen bredvid sin bästa kompis till platsen bredvid den nya killen Patch. Hon gillar det inte alls, ingen på skolan känner Patch eller vet var han kommer ifrån, han håller sig för sig själv. Redan från börja märker hon att han är nedlåtande, manipulativ, elak och irriterande nog otroligt snygg.
Nora kan inte fatta att hon är tvungen att göra ett grupparbete med honom! Patch verkar däremot road av hennes illvilja och flörtar med henne på ett konstigt motsägelsefullt sätt. Han verkar dessutom veta alldeles för mycket om henne, medan hon inte vet ett skvatt om honom.
Men hatet utbyts snabbt mot attraktion och hon kan inte tänka på något annat än honom, var han är, var han kommer ifrån och vad han gör nu…

Samtidigt så börjar konstiga saker att hända, en svartklädd man dyker upp överallt och hon undrar om Patch har något med det att göra. Hon undrar vem han egentligen är och varför han gör som han gör. Han dyker upp överallt i hennes liv och hon kan inte bestämma sig för om hon ska stanna kvar och bli hans eller försöka komma så långt bort från honom som hon kan.
När hon sen väl bestämmer sig så är det försent…


Jag älskar boken, den var riktigt bra. Många tycker att den är lik Stephenie Meyers Twilight , men den är egentligen inte det. Jag tänkte inte på Twilight när jag läste Fallen ängel. De som gillar böcker med övernaturliga väsen och kärlek hade gillat Fallen ängel. Eftersom att Patch är elak och ond så blir boken speciell på sitt eget vis. Men boken är inte till för de som bara läser den för att sen kunna säga att den kopierar Twilight. Boken är lite kort, för när jag hade läst ut den så ville jag bara ha mer. Sån tur är så kommer ju det en tvåa snart, nämligen Förlorad ängel. Kan knappt vänta!!!

/Hanna, prao på Bibblan :)

Inga kommentarer: