01 april 2011

Genom dina ögon av Stephenie Meyer


Jorden har invaderats av utomjordingar som tar över människans kropp och lever våra liv. Dessa maskliknande varelser opereras in i en vid nacken och tar över våra hjärnor. De kallar sig själva själar.
Deras mål: att förbättra vår värld, inget annat.
Men det finns människor som hann fly och de lever ute i vildmarken och stjäl mat från själarna för att överleva.

Melanie är en ung kvinna och hann precis fly med sin lillebror Jamie innan det blev försent. Efter ett tag träffar de även Jared, en man som också fortfarande är människa och de blir förälskade i varandra. Men sen skiljs de åt för att Melanie ska kunna leta efter sin kusin och under tiden som hon är i stan blir hon fångad av själarna.

Vandraren, en själ som varit på över fem planeter, blir tilldelad Melanie för att hon ska kunna få fram information om motståndsrörelsen. Men när hon vaknar upp känner hon sig inte ensam som hon borde ha gjort, någon är där, inne i hennes huvud! Det är Melanie, hon vägrar försvinna och kämpar emot. Hon fyller Vandrarens huvud med bilder på Jared och Jamie, personerna hon älskar. Vandraren kan inte skilja på sina känslor och Melanies.
Så snart blir hon och Melanie ovilliga allierade och ger sig ut i vildmarken för att undkomma livet bland själarna. Men också för att hitta mannen som de nu båda älskar...

Jag älskar boken. Om man tror att det är typiskt en sån där om när utomjordingarna attackerar så har man fel. Boken har spänning, romantik och hat. Jag som gillade Meyers Twilight gillade även denna. Det är bara synd att det inte har sagts något om att det ska komma en uppföljare, för samtidigt som sjutet är bra så vill man ha en fortsättning.

/Hanna, prao på Bibblan

Inga kommentarer: