09 maj 2011

Författarbesök på SerresjöskolanPernilla Gesén har kommit till Trelleborg, för första gången. Hon var här för att besöka Serresjöskolan.
Pernilla, som har skrivit serien om 7B, och Alva-böckerna, är en mycket trevlig, lite sprallig kvinna, och pratar glatt om sina böcker, hur det är att vara författare, och hur man blir författare. Barnen i klasserna ställer många frågor, räcker ivrigt upp händerna i luften, och väntar på att få ställa sina frågor till Pernilla.
”Är det kul att vara författare?” Var en av de många frågorna.
”Ja, det är jättekul att vara författare.” Det var Pernillas glada svar. ”Det är som att jobba med ditt största intresse.”
Jo, Pernilla svarar på många frågor, och berättar sen lite om sina böcker.
Själv har hon skrivit runt 25 böcker, mest för barn och ungdom. Inte bara om klass 7B och Alva, hon har också skrivit Monsterplaneten, de två böckerna om Ella, och en vuxenbok, som heter Kärlek och svek.
Eleverna lyssnar noga på vad hon säger, och ställer väldigt många bra frågor. Man får intrycket av att Pernilla trivs på skolan, och med att prata inför de vanligtvis mycket morgontrötta eleverna i åk 4, 5 och 6, som just idag lyssnar mycket uppmärksamt på vad som sägs. Även lärarna lyssnar mycket uppmärksamt, och ställer då och då egna frågor, eller kommer med små inlägg. Eleverna har dessutom en mycket trevlig överraskning till Pernilla, i form av små berättelser och egna slut på många av böckerna, som de har skrivit helt själv.


/Malin Åkerman (PRAO på biblioteket)

Inga kommentarer: