08 april 2010

Från Sommarbokenträdet

Jag plockade ju ner sommarbokenlöven häromveckan. Boktips i mängder!!!! Några av dom tänkte jag lägga ut här på bloggen. Vi börjar med de här 5:

Ottolina och mysteriet med gula katten av Chris Riddell
Denna bok handlar om en flicka som heter Ottolina. Ottolinas föräldrar är på resa så Ottolina är hemma hos herr Hubb. Ottolina älskar att hoppa i vattenpölar. Ottolina tycker också om att borsta herr Hubbs långa hår. Ottolina tycker ännu mer om att lösa knepiga problem och lisa ut listiga planer. Sen får du läsa den om du vill veta mer! :D Väldigt lättläst. Betyg :6.
/Linnéa




Hur kunde du Kelima? av Anders Drån
Hur kunde du Kelima handlar om att i Kelimas och Beas klass börjar en tjej som heter Drazena. När Drazenas kusim börjar vara i deras skola börjar Kelima tycka väldigt illa om hoom. Boken är bra!
/Ellen

Igraine den modiga av Cornelia Funke
Äventyr är vad Igraine vill ha mest av allt i hela världen och på hennes tionde födelsedag händer ett. Hennes föräldrar blir förvandlade till grisar och Igraine måste åka på en resa för att hitta Jättehår som kan bota dem. Samtidigt vill Gildalad Girig ta över borgen där Igraine bor. Hennes föräldrar kan inte försvara borgen så Igraine måste skynda sig.
/Emma




Karolins löfte av Cecilia Lidbeck
Karolin och Manda ska bli bättre människor. Det bestämmer de tillsammans. De ska samla poäng. Man får poäng genom att hjälpa personer. De ska hjälpa Hillevi som är riktigt tråkig enligt Karolin. De hjälper också Birger. Birger är en gammal och ensam gubbe. Eller är han verkligen det? Det får du reda på om du läser den här boken!
/Astrid





Emily ensam av Gull Åkerblom
Emily är en tjej i 11års-åldern. Hon och Moa har alltid varit bästa kompisar. Deras dröm var en egen häst. Men nu helt plötsligt blir Moa kär i Samuel och slutar på riding. Emily är sur, arg och ensam. På sportlovet åker Moa till fjällen utan att säga ett ord till Emily. Moa och Emily hade ju bestämt att Emily skulle följa med. Ska Moa bli kompis med Emily? Detta är en bok med känslor.
/Emelie



/Annika

1 kommentar:

GNG sa...

Vad är det för genre på Emely ensam ?=)